233030 اختلاف ۱۰ هزار تومانی گوجه فرنگی از تولید تا بازار! در حال حاضر هر کیلوگرم گوجه فرنگی در بازار مصرف ۹ تا ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد. به گفته فعالان حوزه تولید هر کیلوگرم از این محصول در فصل برداشت یک هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شده است. <p><span style="font-size: 12px">بازار محصولات سبزی و صیفی این روزها با افزایش قیمت بسیار زیادی روبه&zwnj;رو شده است. تغییر فصل و ورود به پاییز، با کاهش عرضه محصولات تابستانی از دلایل عمده افزایش قیمت این محصولات عنوان می&zwnj;شود، اما بررسی قیمت خرید محصولات از کشاورزان و قیمت عرضه در این روزها نشان می&zwnj;دهد تنها مقصر این شرایط تغییر فصل نیست.<br /><br />&nbsp;قیمت محصولات سبزی و صیفی از جمله گوجه فرنگی و پیاز در روزهای اخیر افزایش قابل توجه&zwnj;ای داشته است. کارشناسان بخشی از این افزایش قیمت را مربوط کاهش تولید و عرضه آن&zwnj;ها با آغاز فصل سرما می&zwnj;دانند، اما تفاوت قیمت خرید محصول از کشاورزان تا قیمت عرضه آنچنان زیاد است که قیمت&zwnj;های کنونی را می&zwnj;توان قیمت&zwnj;های غیر منطقی دانست.<br /><br />&nbsp;محمد شفیع ملک&zwnj;زاده، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، در گفت&zwnj;وگو با ایلنا معتقد است هر چند تغییر فصل بر افزایش قیمت&zwnj; محصولات سبزی و صیفی موثر است اما قیمت&zwnj;های کنونی این محصولات در بازار قابل قبول نیست.<br /><br />وی یادآور شد: عمده محصولات سبزی و صیفی در فضای باز تولید می&zwnj;شود به همین دلیل تحت تاثیر تغییرات دمای محیط قرار می&zwnj;گیرد. &nbsp;<br /><br />ملک زاده ادامه داد: از شهریور تا انتهای پاییز میزان تولید محصولات سبزی و صیفی کاهش می&zwnj;یابد در نتیجه عرضه نیز کاهش دارد.<br /><br />به گفته وی؛ به رغم کاهش عرضه به دلیل کاهش تولید قیمت&zwnj;های کنونی محصولت سبزی و صیفی در بازار مصرف قابل قبول نیست.<br /><br />ملک زاده تاکید کرد: به طور مثال گوجه فرنگی که در بازار به قیمت هر کیلوگرم 9 تا 11 هزار تومان عرضه می&zwnj;شود در فصل برداشت از کشاورزان یک هزار تا یک هزار و 500 تومان خریداری شده است.<br /><br />وی اظهار کرد: واسطه&zwnj;ها و تجار افزایش هزینه سردخانه و نگهداری را بهانه افزایش قیمت عنوان می&zwnj;کنند، اما افزایش 10 برابری قیمت منطقی نیست.<br /><br />ملک زاده با بیان اینکه گران فروشی را به پای کشاورزان ننویسید، افزود: محصولات کشاورزی فسادپذیر هستند و کشاورزان امکان نگهداری آن&zwnj;ها را ندارند به همین دلیل به اجبار در فصل برداشت به هر قیمتی که دلالان به آن&zwnj;ها تحمیل کنند محصول خود را می&zwnj;فروشند.<br /><br />وی گفت: تاجران و دلالان محصولی که با قیمت نازل از کشاورز خریداری کرده&zwnj;اند با قیمت&zwnj;های بسیار بالاتر در بازار عرضه می&zwnj;کنند و نظارتی بر آن نیست.</span></p><p>&nbsp;</p><p><span style="font-size: 12px">منبع: ایلنا</span></p>